Πως να γράψετε μια διπλωματική ή πτυχιακή εργασία

Πως να γράψετε μια διπλωματική ή πτυχιακή εργασία

Επιχειρηματικότητα

Αυτή η ανάρτηση θα περιγράψει πέντε βήματα που μπορείτε να κάνετε για να γράψετε μια διπλωματική εργασία που θα εντυπωσιάσει τους καθηγητές σας. Θυμηθείτε, δεν είναι το πόση έκταση έχει, αλλά τι περιέχει! Ένα καλό έγγραφο δεν είναι μόνο αυτό που αποτελείται από σελίδες αλλά ένα με ολοκληρωμένη έρευνα, εξαιρετική ανάλυση και σαφή συμπεράσματα. Εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι δείκτες σας θα είναι πραγματικά πολύ ψηλά.

5 Συμβουλές – Διαβάστε πώς να γράψετε μια εργασία.

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο διαδίκτυο που μπορούν να σας πουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τη δομή της εισαγωγής σας έως την ενότητα συζήτησης. Φυσικά θα βρείτε και ειδικούς επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην στις εργασίες ΕΑΠ. Δημιουργήστε ένα περίγραμμα για την ενότητα εισαγωγής σας με βάση το θέμα και την ερευνητική σας ερώτηση. Κάντε ένα σχέδιο για τη δομή των παραγράφων σας με τρόπο που να παρέχει μια εύληπτη λογική για το γιατί αυτός ο τομέας της έρευνας είναι σημαντικός και γιατί διερευνάτε.

  • Πώς σχετίζονται οι μεταβλητές σας μεταξύ τους;
  • Ποιες θεωρίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξήγηση αυτών των σχέσεων και των συνεπειών τους;

Κάθε παράγραφος πρέπει να λειτουργεί ως μίνι δοκίμιο. Ξεκινήστε με μια πρόταση θέματος (μια σαφή δήλωση για το είδος της ιδέας που πρόκειται να εξηγήσετε). Στη συνέχεια, δώστε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξετε αυτήν την θεματική πρόταση / ιδέα. Υπάρχουν παραδείγματα πραγματικού κόσμου σε διαφορετικούς πληθυσμούς ασθενών ή κοινότητες που υποστηρίζουν επίσης το μήνυμά σας; Τώρα, προσδιορίστε εάν υπάρχουν ελαττώματα στην έρευνα ή τη μεθοδολογία τους.

Διαβάστε  Κάθε πότε πρέπει να ανακαινίζω ένα ξενοδοχείο ;

Τέλος, δώστε μια ερμηνεία αυτών των στοιχείων και των περιορισμών που συνδέονται με τη θεματική πρόταση για να στερεοποιήσουν τη συνολική ιδέα/μήνυμα που προσπαθείτε να επικοινωνήσετε. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην επόμενη ιδέα/παράγραφο. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ τα SUBHEADINGS τακτικά για να διασπάσετε το περιεχόμενό σας, να κάνετε την εργασία σας οπτικά ελκυστική και εύκολη στην ανάγνωση. Το DOING SO θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο γιατί είναι πολύ πιο εύκολο για τον αναγνώστη να βρει αυτό που ψάχνει, γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει κάθε παράγραφο.

Ζητήστε από τους φίλους σας να διορθώσουν τα προσχέδιά σας  ή ακόμα καλύτερα, ζητήστε από έναν ειδικό δάσκαλο να αναθεωρήσει τη δουλειά σας και να παράσχει εποικοδομητικά σχόλια για το πώς να το βελτιώσετε. Κάντε αυτό ΠΡΙΝ υποβάλετε τη διπλωματική εργασία σας, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε τυχόν σφάλματα ή προβλήματα πριν να είναι πολύ αργά!

Πρακτικά μαθήματα για την εργασία

Καταγράψτε τις ιδέες σας για το ποιος είναι ο άνθρωπος ή αντικείμενο για το οποίο γράφετε. Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και τι προτάσεις έχετε; Εάν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ρωτήστε ειδικούς. Θα σας βοηθήσουν να αναδιαμορφώσετε τη σκέψη και τη γραφή σας. Η εργασία είναι το πιο σημαντικό έγγραφο και κομμάτι γραφής στη ζωή ενός ερευνητή. Απαιτεί πολλή αφοσίωση και σκληρή δουλειά μαζί με τη γνώση του τομέα σπουδών. Οι περισσότεροι ερευνητές δυσκολεύονται να γράψουν μια διατριβή. Αντιμετωπίζουν το μπλοκ ενός συγγραφέα ή τρέχουν σύντομα μετά την ολοκλήρωση της ερευνητικής τους εργασίας από ένα ερευνητικό πρόγραμμα όπως ένα διδακτορικό. Είναι χρονικά περιορισμένη δουλειά.

Διαβάστε  Μειονεκτήματα πρόσληψης σχεδιαστή χώρων

Μερικές σημαντικές επιπλέον συμβουλές για τη γρήγορη συγγραφή μιας διπλωματικής εργασίας παρατίθενται παρακάτω.

Αποφασίστε πότε θα ξεκινήσετε: Εάν είστε ερευνητής, πρέπει να αποφασίσετε πότε θέλετε να σταματήσετε την ερευνητική εργασία και να αρχίσετε να γράφετε τη θέση. Πρέπει να ορίσετε μια ημερομηνία για την έναρξή της και επίσης ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του τμήματος γραφής. Είναι δύσκολο να ολοκληρώσετε τα πάντα στη λίστα υποχρεώσεων μέχρι την ημερομηνία, αλλά τα πιο σημαντικά πράγματα πρέπει να τελειώσουν μέχρι την τελευταία ημερομηνία.

Αποφασίστε πότε πρέπει να σταματήσετε: Ένας ερευνητής πρέπει να ορίσει την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διατριβής του. Πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το τελειώσει μέχρι εκείνη την ημερομηνία. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι λόγοι είναι γνήσιοι. Μόνο για γνήσιους και αναπόφευκτους λόγους μπορεί να καθυστερήσει. Όμως, κάποιος πρέπει να είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του ενώ γράφει τη διατριβή και να προσπαθεί σκληρά να ολοκληρώσει τη συγγραφή της μέχρι την ίδια την τελευταία ημερομηνία. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *